Aggregaat Op Camperplaats

Onder veel camperaars ontstaat er vaak een discussie of een aggregaat wel kan op een camperplaats. Dit omdat een aggregaat toch wel aardig wat herrie maakt, ook al heten sommige fluisterstil te zijn. Toegegeven sommige hoor je vanaf een wat grotere afstand echt niet heel storend.
Waarom zou je een aggregaat gebruiken. Natuurlijk om de accu's op te laden. Maar dat kan zeker zomers ook met zonnepanelen. Maar er zijn natuurlijk dagen dat de zon niet volop schijnt en is het dan belangrijk om een volle accu te hebben.

 Reden voor volle accu

De belangrijkste reden is als er medische apparatuur aan boord is die bijvoorbeeld 's nachts zijn werk moet doen. Ook een scootmobiel kan een reden zijn omdat men anders niet meer mobiel is.
Veel mensen die echter met medische apparatuur rijden zorgen er voor dat ze aan de 230 volt paal kunnen staan op een camperplek. Maar soms moet je wel eens vrij staan.

Soort aggregaat

Als je een aggregaat gaat aanschaffen neem er dan in ieder geval eentje die zo stil mogelijk is. Het aantal Db wordt altijd opgegeven bij het aggregaat en kies er dan dus eentje waarbij dit getal zo laag mogelijk is. Ook kun je meestal volstaan met een klein, licht aggregaat die ook minder herrie maken dan grotere. Zoveel ampere is er niet nodig om de accu op te laden dat je een heel groot aggregaat nodig hebt.
Zorg ook dat het aggregaat een zuivere spanning afgeeft en neem er eentje met een zuivere sinus. Dit is ook beter voor aangesloten apparatuur wanneer het aggregaat loopt.

Gebruiken als er anderen staan

Als je alleen staat dan is het niet zo'n groot probleem om het aggregaat even een uurtje aan te zetten. Stan er echter meerdere campers dan kan het een probleem zijn. Hebben ze allemaal een aggregaat kun je afspreken allemaal op dezelfde tijd hem aan te zetten en als er iemand geen aggregaat heeft vraag dan of het een probleem is en bied eventueel aan dat hij ook zijn kabel mag aansluiten en ook op jouw aggregaat de accu kan opladen.Bestellen

Besluit je een aggregaat mee te nemen in de camper dan kun je hem hieronder eventueel bestellen.
Aggegraat op bol.com