Camperborden

Voor de camper en de camperplaatsen zijn er diverse borden die je kan tegenkomen. Hieronder vind je een aantal van die borden met de betekenis ervan erachter geschreven. Eigenlijk is het vrij logisch waar de borden voor zijn maar je moet het toch een keer gelezen hebben.

Een bord dat aangeeft dat er een parkeerplaats voor campers is.


Een bord dat aangeeft dat er een parkeerplaats voor campers is. In dit geval aangegeven met een onderbord bij het normale P-bord.


Dit bord geeft aan dat er een betaalde camperplaats is. Er zal dus een betaalautomaat staan waar je een kaartje uit moet halen.


Opnieuw een betaalde plaats maar nu is het een gewoon bord maar geeft het onderbord aan dat er ook campers mogen staan.

Een algemeen bord om aan te geven dat er een camperservice plaats is. Hier kun je dan het grijze water lozen, meestal de wc legen en vers water innemen.


Een iets duidelijker bord voor een camperservice plaats. Hier is duidelijker aangegeven dat het grijze water geloosd kan worden, de wc geleegd kan worden en er vers water ingenomen kan worden.


En nog zo'n bord.


 Zulke borden zie je vaak onderweg langs de rand van de weg als je dicht in de buurt van een camperplaats komt. Ze gaan je met deze borden de juiste richting in wijzen. Als de camperplaats in de navigatie staat zal de navigatie je ook vaak die kant opsturen ;-)


Dit zijn voorbeelden van borden die je bij de ingang van camperplaatsen kan tegenkomen. Er staat vaak informatie op die op de camperplaats van toepassing is. Lees even de info dan kun je vaak zien wat er van je verwacht wordt.


Nog een informatie bord als voorbeeld.


Nog een informatie bord als voorbeeld.
Een speciaal bord dat een camperplaats aangeeft waar je dag en nacht mag staan. Eigenlijk wat vreemd omdat het normaal is dat je bij een camperplaats mag overnachten.


Een speciaal bord dat een camperplaats bij een boerenerf aangeeft. Wat de kosten, voorzieningen en dergelijke zijn op deze camperplaats zie je pas als je op de plek bent en het informatiebord kunt lezen.


Dit is nu jammer. Dit bord geeft aan dat campers er niet toegestaan zijn. Je moet maar hopen dat je er niet teveel tegenkomt op je reis.